Finca   Casa Tortuga   &   Casa Lagarto                  

Genieten van landelijk Mallorca.....  Enjoy rural Mallorca......       

Sant llorence des Cardassar

 

 Sant Llorence des Cardassar heeft de charme van een echt spaans dorp, met 2 dorpspleinen waarvan het plein aan de kerk met restaurantjes en een cafe. De bakker, slager en supermarkt liggen in het centrum en voor een kopje "cortado" kun je s´morgens op het pleintje terecht.

Markt:  Iedere donderdagmorgen van 9.00 tot  12.00 uur op het dorpsplein.

Winkels:   Bakkers (4), slager en groenteboer zijn tot 13.00 open, de supermarkt gaat s’avonds om 17.00 nog open tot 20.00u.


 


 

Restaurants in Sant LLorenc des Cardassar:

 

Can Gil, op het dorpsplein bij de Kerk,  mallorquinse keuken, met dagverse lokale gerechten, maandag gesloten.

Can Pedro, aan de doorgaande weg in het dorp, als je de bekende “menu del dia” (van 7 tot 12 €) wilt proberen van 13.00u tot 15.00u

Il Cantone, heerlijk Italiaans restaurantje, achter de kerk.

 Es Pati, 2 keuze menu restaurant met Patio, vraag aan ons hoe er te komen.

 

Andere restaurants waar wij graag eten..........

  

Cala Ratjada: Mama Pizza: lekker Italiaanse keuken met prachtig uitzicht op de haven en zee

Cala Ratjada Pasta Pasta: lekker om s’avonds te eten, maar nog beter is het ontbijt, een aanrader met weer een prachtig uitzicht.

Canayamel: Het Kasteel:  voornamelijk gerechten van de grill, speenvarken, kip etc. Heerlijk pittige tomatensoep en lekkere allioli 

Can Picafort: lunchen bij de Ponderosa, aan het strand,  heerlijke vis!

Costa los Pinos: lunchen in het strandtentje, en genieten van het prachtige uitzicht.

Cala Bona:  Vissersdorp met veel restaurantjes en een mooie jachthaven, druk met veel toeristen maar heerlijk om een avondje door te brengen. Onze favorieten: Thalassa om te lunchen of te borrelen en  Bar Nautic om tussen de locals tapas te eten.

 Son Servera:  Op vrijdagmorgen markt door het hele dorp, op het dorpsplein leuke lokale kraampjes. Erg goed italiaans restaurant in het centrum “ La Bruchetta” met mooie binnentuin en lekkere lambrusco.

  


 

Stranden:

Cala Torta:   Prachtige baai, via Arta te bereiken, laatste 2 km redelijk slecht zandpad, parkeren kan op het strand. Let op voor kleine kinderen, de golven en stroming kunnen verradelijk zijn, er zijn lifeguards aanwezig.

Drinkwater en eten meenemen, er is 1 strandtentje, redelijk prijzig

Calas de Mallorca: Achter Porto Cristo liggen Calas de Mallorca, heerlijk genieten van het azuurblauwe water.

Costa los Pinos:  lokaal strand met goed strandrestaurant, rommelig, maar heerlijk eten en prachtig uitzicht.  Lifeguards aanwezig.

 Cala Millor: Breed zandstrand, met boulevard, veel winkels en restaurants.  Erg toeristisch.  Supermarkten: de Mercadona en de Lidl

 Sa Coma:  Grote baai met ideaal strand voor kinderen, druk maar na 17.00 wordt het rustiger. Grote moderne Eroski supermarkt.

 Es Trenc:   Prachtig hippiestrand, witte duinen, het strand bij de parkeerplaats is ok maar 10 minuten door de duinen lopen en je bent op 1 van de mooiste stranden van het zuiden van het eiland.

 

 

 

Supermarkten:

 

Sant LLorenc des Cardassar:   Spar, kleine supermarkt ma t/m za 9.00-13.00 en in winter 17.00 - 20.00 

Cala Millor:   Lidl (zondag geopend van 10.00 tot 14.00)   Mercadona (groot en modern) ma t/m za van 9.00 tot 21.00

Sa Coma:   Eroski ma t/m za van 9.30 tot 21.00 en soms op zondag geopend.

Manacor:   HyperCentro, grote supermarket, ma t/m za van 9,30 tot 20.00/21.00 Lidl ma t/m za 9.00 t/m 21.00

 

 

 

Bezienswaardigheden: 

 

Tramuntanagebergte:

Een mooie route om het westen van het eiland te bezichtigen, via Inca naar Lluc, Soller, Valldemosa, Deia  afzakken naar het zuiden.

Een rit van ca. 4 tot 6 uur. Onderweg zijn er diverse mallorquinse bars en restaurantjes.

 

Sa Calobra:          

Gelegen in het Tramuntana-gebergte, een prachtig klein zandstrand, bereikbaar via een 12 km lange goed begaanbare weg, maar trek er een klein uur voor uit, door de vele bochten is men lang onderweg. Overdag zijn er veel touringcar bussen dus s’morgens vroeg of einde van de dag is het rustiger.

 

Sineu:               

Hier is iedere woensdagmorgen een van de grootste markten van het eiland, tot 13.00 uur. Drukbezocht maar door de vele locale produkten toch de moeite waard.

 

Winter:

Mallorca is op haar mooist in de winter, Amandelbomen staan in roze/wit bloei, klaprozen en distels vullen alle velden en de temperatuur varieert van 14 t/m 25 graden C.

 

Palma de Mallorca:

Om te winkelen, de architectuur te ontdekken, heerlijk tapas te eten, wandelen door de prachtige eeuwenoude straatjes of de katedraal bezichtigen, voor ieder wat wils in Palma de Mallorca.